Pixabay

Katrien was slachtoffer van Gentse "voetenman": "Dat blijft natuurlijk bij"

Katrien uit Leuven werd jaren geleden slachtoffer van de "voetenman", een Gentse voetenfetisjist die vrouwen lastigvalt. De politie heeft gisteren een robotfoto van de man verspreid. 

"Het moet ergens in 2006-2007 geweest zijn, het eerste jaar dat ik studeerde", begint Katrien haar verhaal. "Op een avond ging de bel, ik nam de parlofoon op maar er kwam geen reactie. Ik ging toch eens in de gang kijken en daar stond een grote, struis uitziende, blanke man. Hij zei niets. Ik vroeg wat hij daar deed en of ik hem kon helpen, maar hij stootte alleen klanken uit. Ik had meteen het gevoel dat er iets scheelde met die man en dat ik hem moest helpen."

Pen en papier

Katrien had meteen de reflex om er een kotgenote bij te halen. "Ik vond het raar om alleen bij die man te blijven. De man gaf aan dat hij hulp nodig had. Hij begon op de muur te tekenen dat hij pen en papier nodig had. De man tekende dan allerlei symbolen waaronder een voet."

De man nam Katrien en haar kotgenote mee naar haar kot. "We vroegen of er iets scheelde met zijn voet. Hij zei helemaal niets en maande ons aan om te gaan zitten. Toen begon hij aan mijn voeten te prullen. Het duurde allemaal niet zo lang. Het was echt heel raar. Toen stond hij recht, zwaaide wat onhandig en vertrok."

"Achteraf is het heel gek dat je je voet zomaar aanbiedt aan een wildvreemde"

"Als je achteraf dat verhaal vertelt is het echt heel raar dat je je voet aanbiedt aan een wildvreemde man. Maar die man was zo hulpeloos, hij leek ook echt helemaal niet gevaarlijk, je hebt als mens gewoon de reflex hem te helpen en mee te zoeken naar wat hij nodig heeft", zegt Katrien.  

Klacht

De federale politie heeft intussen op vraag van het parket van Oost-Vlaanderen een robotfoto verspreid van de Gentse voetenfetisjist. Er hebben intussen al 17 studentes klacht ingediend. Zelf is Katrien niet van plan klacht in te dienen: "Het dateert al van 13 jaar geleden, ik heb me ook nooit bedreigd gevoeld. Het was erg bizar en het is natuurlijk iets dat bijblijft."

Op de vraag of de man gevat moet worden antwoordt Katrien dit: "Ik snap dat dit moet stoppen, want het is heel raar dat die man zomaar opduikt in de gang of kamer van studentes. Er moet wel iets gebeuren, maar eerder psychiatrisch hulp."

Meest gelezen