Radio 2

Kermis afgelast door corona? School in Liedekerke zet zelf kermismolen op speelplaats

Geen jaarmarkt en geen kermis in Liedekerke dit jaar door de coronacrisis. En dat is vooral voor de kinderen van de gemeentelijke kleuterschool De Dol-Fijn een streep door de rekening. Zij leren immers elk jaar rond deze tijd over de kermis met als apotheose een bezoek aan de kermis. Om het kermisgevoel toch in de school te brengen huurde de school daarom maar zelf een kermismolen in. 

“De traditionele kermis is afgelast maar ons jaarlijks thema rond de kermis blijft en dat willen we de kinderen echt laten beleven”, vertelt directeur Izabel Van der Borght. Normaal gezien kunnen de kinderen op vrijdag voormiddag naar de kermis gaan, maar dat gaat nu niet, daarom heeft de school dus zelf een molen ingehuurd, met echte ticketjes en een echte flosj. 

De molen langer laten staan? Neen, dan zouden onze juffen snel dolgedraaid zijn.

Izabel Van der Borght - Kleuterschool Dol-Fijn

“Ook de rest van de week hebben we ons best gedaan om de kermis te vervangen. We hebben frietjes en popcorn gemaakt en we hadden ook al een eendjeskraam op de speelplaats." Helaas voor de kinderen blijft het bij deze ene dag. “De molen hier nog langer laten staan, dat zouden onze kleuters wel erg tof vinden, maar ik denk dat de juffen snel dolgedraaid zullen zijn”.

Meest gelezen