La Palma in Gits wordt afgebroken voor kantoorgebouw

De bekende feestzaal La Palma langs de Brugse Steenweg in Gits zal afgebroken worden en er komen kantoren. Het bedrijf dat de site kocht, heeft dat bekend gemaakt. La Palma was een begrip in de regio en stond bekend voor optredens van Vlaamse artiesten en dansnamiddagen. 

La Palma in Gits bestaat sinds de jaren 50 en was lange tijd één van de bekendste danszalen van onze provincie. Tijdens de hoogdagen kwamen er wekelijks bekende zangers optreden, zoals Will Tura en Paul Severs. Maar vorig jaar ging de feestzaal dicht en werd het terrein overgekocht door Exterior Living, een bedrijf net naast de feestzaal dat gespecialiseerd is in tuininrichting.

Nieuw herkenningspunt

Vandaag maakte het bedrijf zijn plannen bekend met La Palma. De oude feestzaal zal gesloopt worden voor een nieuw kantoorgebouw. Aurelie Dumont van Exterior Living: "La Palma is inderdaad een stukje geschiedenis, maar de plek ligt er al een tijd verwaarloosd bij. We zijn ervan overtuigd dat het nieuwe gebouw een meerwaarde zal zijn voor de buurt. Het wordt niet zomaar een kantoor, maar een nieuw herkenningspunt." 

Dit jaar nog wordt La Palma afgebroken, de nieuwbouw moet tegen de zomer van 2022 klaar zijn.  Hieronder zie je wat het eindresultaat zal worden. 

Meest gelezen