Mondmaskerplicht in schoolomgeving roept vragen op: "Ik weet niet of het zinvol is"

In tegenstelling tot de rest van het land is het in de provincie Antwerpen verplicht om een mondmasker te dragen in de buurt van scholen. De maatregel geldt in een straal van 200 meter rond in- en uitgangen van scholen als leerlingen toekomen of de school verlaten. In de buurt van het Sint-Jozefinstituut in Kontich was vanmorgen nog niet iedereen op de hoogte. 

In de provincie Antwerpen is het verplicht om een mondmasker te dragen in de buurt van de scholen. Dat heeft gouverneur Cathy Berx beslist. Alleen is nog niet iedereen bekend met deze nieuwe verplichting en trekken sommigen het nut ervan in vraag. 

Nog niet op de hoogte

De maatregel geldt in een straal van 200 meter rond in- en uitgangen van scholen als leerlingen toekomen of de school verlaten. Dat wil zeggen dat ook mensen die niets met de school te maken hebben, toch een masker moeten dragen als zij de school passeren. In de buurt van het Sint-Jozefinstituut in Kontich waren voorbijgangers en ouders vanmorgen nog niet helemaal op de hoogte. 

Mijn dochter zit in mijn bubbel en iedereen staat op anderhalve meter van elkaar

Ouder van leerling Sint-Jozefinstituut in Kontich

"Dat is het eerste dat ik ervan hoor", klinkt het bij een ouder. "Op drukke plaatsen kan ik dat begrijpen, maar hier? Mijn dochter zit in mijn bubbel,  iedereen staat op anderhalve meter van elkaar en we staan in de open lucht. Ik vind het een beetje absurd." Ook de opzichter van de school wist nog van niets. "Maar wij moeten daar geen toezicht op houden. Ik weet ook niet of die maatregel echt zinvol is." 

Ook begrip

Een toevallige voorbijganger moest ook een mondmasker dragen, want hij kwam naar de bakker in de buurt van de school. "Ik had er nog niet van gehoord, maar ik draag mijn masker sowieso altijd in het centrum." Sommigen kunnen dus ook begrip opbrengen voor de maatregel. "Het is belangrijk, want de besmettingen zijn weer aan het stijgen. Als we het niet doen, gaat het de verkeerde kant op", vertelt een andere voorbijganger. 

Meest gelezen