Open Bedrijvendag gaat dit jaar virtueel: "Meer bedrijven te bezoeken op 1 dag"

Nu zondag 4 oktober is het Voka Open Bedrijvendag. Maar voor de allereerste keer zal die dag deze keer volledig virtueel verlopen. Presentator Mathijs kwam in de middaguitzending op Radio 2 Limburg al iets meer te weten over enkele bedrijven in het Thor Park in Genk.

"Corona heeft roet in het eten gegooid, maar we kunnen onze 30e verjaardag niet zomaar voorbij laten gaan. Nu is er dus voor de allereerste keer een virtuele Open Bedrijvendag", zegt Helga Ponet. "Op onze website kom je terecht in een virtuele wereld waar je kan doorklikken om bedrijven achter de schermen te bekijken." Hierdoor kan je op korte tijd meer bedrijven bezoeken dan andere jaren, omdat het virtueel gebeurt.

Bedrijven op Thor Park in Genk zetten hun deuren virtueel open

Een van de sites die je virtueel kan bezoeken is het Thor Park in Genk, met de IncubaThor en de T2-campus. Daar vind je bijvoorbeeld het bedrijf Azteq. Zij gebruiken parabolische zonnespiegels om thermische warmte op te wekken. "We gebruiken warmte om die aan de industrie af te leveren of om stadsverwarming te voorzien", legt Peter Vandeurzen uit. 

(Lees verder onder de foto)

Onlangs werd een e-mobility lab geopend op de T2-campus. Daar worden opleidingen gegeven om herstellingen uit te voeren voor e-bikes, e-steps en e-scooters. "Omdat er steeds meer mensen de e-bike gebruiken, zijn er ook meer mensen nodig om die te kunnen herstellen", zegt CEO Jan Rombouts. "Er is een tekort aan gekwalificeerde techniekers en die kunnen hier worden opgeleid."

Virtuele shows in plaats van liveshows

Geen fysieke bezoeken dus dit jaar, maar alles gebeurt virtueel. En die virtuele liveshow van zondag wordt in elkaar gebokst door Painting With Light. "We zijn nu aan het uittesten of alles goed werkt", zegt Luc Peumans. Painting With Light maakt liveshows, maar door corona hebben ze het bedrijf volledig moeten omschakelen. "We hebben een virtuele studio opgericht, zodat we virtuele shows kunnen maken in plaats van liveshows, zoals nu voor Open Bedrijvendag."

Ben je benieuwd welk bedrijf je kan ontdekken? Surf dan zeker eens naar Open Bedrijvendag.

Meest gelezen