Opvallende bestelwagen Oerbier in Esen geramd door losgekomen trailer

De bekende bestelwagen van Oerbier, een begrip in Diksmuide en omstreken, is niet meer. De kleurrijke bestelwagen van het "natte en straffe bier" werd aan de brouwerij in de Roeselarestraat in Esen kapotgereden door een losgekomen trailer. 

De aanrijding gebeurde gisterenavond rond 18.30 uur. De bestelwagen was geparkeerd aan de brouwerij. Een vrachtwagen met trailer kwam van het centrum aangereden toen de grote trailer plots los schoot en tegen de bestelwagen knalde. Die werd een 20-tal meter vooruit geslingerd en kwam tegen een garagepoort terecht.

Mijn bestelwagen was geliefd. Iedereen die ik tegenkwam knikte, zwaaide of zag je lachen. 

Brouwer Kris Herteleer

Kris Herteleer (65) van de Dolle Brouwers had niet eens door dat er een ongeval gebeurd was. "Ik was net achteraan flesjes aan het bottelen en heb niets van het ongeval gehoord", zegt hij. "Mijn zoon kwam me verwittigen dat ik best eens ging kijken. Naar de oorzaak moet je niet ver zoeken: die vrachtwagens rijden hier altijd te snel. Het is natuurlijk wel jammer. Mijn bestelwagen was geliefd hier in de buurt, zo fel en kleurrijk. Iedereen die ik tegenkwam knikte, zwaaide  of zag je lachen, zeker met mijn lichtgevend ventje op het dak. Nu moet ik op zoek naar een nieuw uithangbord."

(lees verder onder de foto)

Net op 40ste verjaardag

Het trieste ongeval gebeurt op een belangrijk jaar voor het Oerbier, dat viert dit jaar zijn 40ste verjaardag. Het is dan ook een vrij populair bier. "We brouwen er zo'n 150 hectoliter of 15.000 liter per jaar van", zegt Kris.  "Soms brouwen we eens met 7 of sommige dagen helemaal niet. Gelukkig zaten er in de bestelwagen op dat moment geen flesjes bier. Die voeren we op een andere manier uit. Stel je eens voor, dat er ook nog flesjes bier gesneuveld waren. Dat zou extra erg zijn geweest!"

Meest gelezen