Scheldeprijs wordt criterium rond kerktoren: "Parcours drastisch veranderd na afhaken vertrekstad Terneuzen"

In Schoten krijgt de wielerwedstrijd Scheldeprijs op het nippertje een nieuw en lokaal parcours. Dat komt omdat het Nederlandse Terneuzen moest afhaken als vertrekplaats door verstrengde coronamaatregelen. "De renners rijden nu elf keer een lokale ronde", vertelt sportschepen Paul De Swaef (N-VA) op Radio 2 Antwerpen.

"Twee dagen geleden hebben we vernomen dat Terneuzen niet langer de start van de Scheldeprijs mag organiseren", vertelt de Schotense schepen voor sport Paul De Swaef (N-VA) in Start Je Dag. "Vanaf dat moment is onze organisator Jack Vissers in actie geschoten." De Nederlandse regering verbiedt grote evenementen in het kader van de verstrengde coronamaatregelen, en dus ook de start van de Scheldeprijs. Eerder werden op die manier al de Nederlandse ritten geschrapt in de BinckBankTour. 

De Schotenaars zullen de renners vaker voor hun deur zien passeren

Paul De Swaef (N-VA) schepen voor sport in Schoten

Meer koers voor de deur

"De volledige wedstrijd zal bestaan uit elf lokale ronden in en rond Schoten", zegt De Swaef. "We zoeken nog een geschikte startplaats. Uiteraard vergt dat praktische inspanningen van onze gemeente en van onze inwoners. Sommige straten zullen hierdoor even afgesloten zijn. Langs de andere kant kunnen meer Schotenaars de renners verschillende keren voor hun deur zien passeren. Dat is een goede zaak want aan de aankomst kunnen we maar 400 toeschouwers toegelaten." De Scheldeprijs vindt woensdag 14 oktober plaats en eindigt traditiegetrouw met een massasprint.

 

Meest gelezen