Kaart gelanceerd die speelterreinen in Mechelen bundelt: "Door de coronacrisis is er nood aan speelplekken"

De stad Mechelen lanceert een speelkaart. Die kaart maakt je wegwijs met de 73 verschillende speelterreinen die te vinden zijn in Mechelen. "Elk speelterrein heeft verschillende troeven zodat er voor elk kind wat wils is", klinkt het bij de gemeente.

Het stadsbestuur van Mechelen heeft een speelkaart gelanceerd. Met die kaart kan je op zoek naar de 73 verschillende speelterreinen die Mechelen te bieden heeft. "We merken dat door de coronacrisis, en in het kader van staycation, mensen vaker op zoek zijn naar leuke plekken om te spelen”, zegt schepen Abdrahman Labsir (Open VLD). "Mechelen heeft heel wat speelgelenheid, met de kaart kunnen we die aandacht geven." 

De laatste jaren heeft de stad veel aandacht gegeven aan het aanleggen en vernieuwen van de speelterreinen en is dit ook van plan in de toekomst: “We blijven investeren om de huidige speelterreinen op te waarderen of te vernieuwen. Volgend jaar komen er zelfs enkele nieuwe speelterreinen bij. Vanaf het moment dat die nieuwe speelterrein operationeel zijn, gaan we die ook op de kaart zetten” zegt Labsir.

We blijven investeren om de huidige speelterreinen op te waarderen of te vernieuwen

Abdrahman Labsir, schepen

Elk speelterrein is uniek, zo is er voor elk kind wat wils. Op de speelkaarten kan je dit zien aan de hand van verschillende pictogrammen. Die geven aan wat er aanwezig is op welk speelterrein. Dit gaat van speeltoestellen, voetbaldoelen, een zandbak en meer. De meeste speelterreinen zijn ook voorzien van een generatie rookvrij-bord. Die moeten de mensen oproepen om zeker niet te roken op de speelterreinen.

De speelkaarten kan je manueel afhalen in het huis van de Mechelaar of je kan hem online vinden op de website van Mechelen onder de rubriek: Mechelen kinderstad.

Meest gelezen