Vrouw die in brand werd gestoken door vriend overleden in ziekenhuis

De 37-jarige vrouw uit Nijlen die begin september zwaar verbrand raakte, nadat haar vriend haar in brand zou hebben gestoken, is overleden in het ziekenhuis. Het onderzoek naar de feiten wordt hierdoor geherkwalificeerd naar doodslag.

Begin september zou het slachtoffer in brand zijn gestoken door haar vriend. De 33-jarige man overgoot haar met vloeistof en stak haar in brand. De vrouw probeerde zichzelf te blussen door in een zwembadje in de tuin te springen, maar raakte toch zwaar verbrand. Ze werd in een kunstmatige coma gehouden. Een maand na de feiten overleed ze in het ziekenhuis.

Doodslag

Meteen na de feiten, werd haar vriend opgepakt en naar de gevangenis gebracht. Daar verwondde hij zichzelf. Momenteel zit de man nog steeds in de gevangenis. Het Antwerpse parket onderzoekt de zaak en herkwalificeerde het onderzoek nu naar doodslag. Er wordt nog een autopsie uitgevoerd op het lichaam, omdat er zoveel tijd was tussen de feiten en het overlijden en dus nog officieel moet worden vastgesteld dat de vrouw inderdaad om het leven kwam als gevolg van de brand.

Meest gelezen