Bestuurder die in kanaal Vilvoorde reed, legt positieve ademtest af 

De bestuurder die zaterdagavond met zijn wagen in Vilvoorde in het kanaal terecht kwam, was onder invloed van alcohol. Hij legde een positieve ademtest af. De 35-jarige man moet maandag voor de onderzoeksrechter verschijnen. Bij het ongeval kwam een vrouw om het leven.

Het ongeval gebeurde zaterdagavond rond 22.30 uur. Ter hoogte van de Houtkaai in Vilvoorde kwam een wagen in het kanaal terecht. De bestuurder kon op eigen kracht uit het voertuig geraken. Twee inzittenden werden door de hulpdiensten uit de wagen bevrijd. Voor een 32-jarige vrouw kwam alle hulp te laat. De andere passagier, een 34-jarige man, werd in het kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht.

Onder invloed

De bestuurder heeft een positieve ademtest afgelegd. Zijn rijbewijs werd voor 15 dagen ingetrokken. Maandag verschijnt hij voor de onderzoeksrechter wegens onopzettelijke doodslag en onopzettelijke slagen en verwondingen in het kader van een verkeersongeval. 

Meest gelezen