Videospeler inladen...

Trump-supporter Hallmon Hughes (19): "Coronabesmetting geeft hem meer legitimiteit, hij heeft het zelf ervaren"

De coronabesmetting van de Amerikaanse president Donald Trump geeft hem meer legitimiteit in zijn aanpak van de coronacrisis omdat hij het virus zelf ervaart. Dat zegt Hallmon Hughes (19), een vurige aanhanger van hem uit North Carolina. "Hij reist veel en hij werkt hard, het is normaal dat hij het vroeg of laat zou krijgen."

Hoe voelen aanhangers van de Amerikaanse president Donald Trump zich nu hun idool zelf met het coronavirus is besmet? Hallmon Hughes (19) uit Boone in North Carolina lijkt zich alvast niet al te veel zorgen te maken. De student biologie aan de Emory University is een grote fan en geeft haar kijk op de zaak in "De zevende dag" op Eén.

"Ik was meteen gerustgesteld", zegt ze. "Ik heb nooit getwijfeld dat Trump zich een weg naar de top zou terugvechten. Sinds hij in het ziekenhuis is opgenomen is hij onvermoeibaar aan het werk om het juiste te doen voor het Amerikaanse volk. Ik denk dat hij hier sterker uit zal komen. Het zal hem ook meer legitimiteit geven want hij heeft het zelf ervaren."

"Zijn coronabesmetting zal hem sterker maken"

Hughes denkt niet dat de nonchalante houding van Trump zijn besmetting in de hand heeft gewerkt. "Hij droeg geen mondmasker op zijn uitstapjes, maar die vonden vaak buiten plaats waardoor het niet noodzakelijk een gevaarlijke situatie voor hem was. Ik denk dat hij en zijn staf voorzichtig zijn geweest, maar hij reist veel, hij werkt hard en hij is uitgeput. Het is normaal dat hij het virus vroeg of laat zou krijgen."

Bekijk hier het gesprek met Hallmon Hughes in "De zevende dag" (en lees voort onder de video):

Videospeler inladen...

Ook voor zijn kiescampagne vreest Hughes niet. "Deze besmetting zal hem sterker maken. Hij had al een sterke aanhang en nu gaan ook mensen uit het centrum beseffen dat hij weet wat ze meemaken. Hij is niet onthecht van het Amerikaanse volk. Hij vecht nog elke dag samen met de rest van ons."

"Trump is een grootse president omdat hij opkomt voor waarin hij gelooft. Hij is standvastig op vlak van buitenlands beleid en hij vecht waarvoor het Amerikaanse volk hem vraagt te vechten. Bovendien heeft hij alle beloftes uitgevoerd die hij in zijn kiescampagne maakte. Vele evangelische christenen aarzelden om hem te volgen, maar ze doen dat nu toch omdat hij de reputatie heeft door te voeren wat hij wil. Daarnaast is het ongelooflijk wat hij vóór de coronacrisis toesloeg voor onze economie heeft gedaan en zelfs voor minderheidsrechten."

Debat

De chaos in het eerste en veelbesproken debat tussen Trump en zijn Democratische tegenstrever Joe Biden is volgen Hughes niet uitsluitend aan de agressieve stijl van de president toe te schrijven. "Velen vinden dat hij niet alleen met Biden moest debatteren, maar ook met de moderator. Dat was erg frustrerend voor hem, denk ik. Het is eenzijdig om te zeggen dat de president het slecht deed, de drie deelnemers aan het debat deden het slecht."

Binnenkort gaan vicepresident Mike Pence en Kamala Harris, de running mate van Biden, ook met elkaar in debat. "Ik denk dat Pence zijn kalmte beter zal kunnen bewaren. Voor Harris is het debat erg belangrijk omdat ik denk dat ze veel macht heeft in de Biden-Harris-campagne. Ik hoop dat het voor het Amerikaanse volk verhelderend zal zijn om te zien waar het met de Biden-Harris-campagne aan toe is."

Meest gelezen