AFP or licensors

Japanse modeontwerper Kenzo Takada (81) overleden aan COVID-19

De Japanse modeontwerper Kenzo Takada is op 81-jarige leeftijd overleden aan COVID-19. Dat meldt een woordvoerder aan het Franse persagentschap AFP. De ontwerper die vooral onder zijn voornaam "Kenzo" bekend is, werkte en woonde in Parijs.

Kenzo was de meest bekende Japanse modeontwerper. Hij was meteen ook de eerste Japanse ontwerper die doorbrak in de Franse hoofdstad. Hij heeft er zijn hele carrière gewoond en gewerkt. Al was hij de laatste jaren niet meer actief bij het merk dat zijn naam draagt.

Bekijk hier de bijdrage uit "Het Journaal" en lees voort onder de video:

Videospeler inladen...

Kenzo Takada is in 1939 in de buurt van Osaka in Japan geboren. Hij was altijd al gepassioneerd door ontwerpen en mode. Halfweg jaren 60 is hij in Frankrijk aangekomen. Zijn eerste collectie in Parijs dateert uit 1970. Enkele jaren later richt hij het kledingsmerk "Kenzo" op en kent meteen groot succes. Later brengt hij ook parfums op de markt.

Lees verder onder de foto:

Kenzo bij het vertrek bij zijn gelijknamige modehuis in 1999

Begin jaren 90 verkoopt hij het merk "Kenzo" door aan luxeketen Louis Vuitton Moët Hennessy (LVMH). In 1999 verliet hij zijn modehuis, al bleef hij altijd wel creatief bezig. Hij is eerder vandaag overleden op een corona-afdeling van een ziekenhuis in Parijs. Daar is toevallig nu ook de Modeweek bezig.

Kenzo in 2008 voor een van zijn schilderijen.
AFP or licensors

Meest gelezen