Kussende mannen en regenboogvlaggen kapen naam van extreemrechtse groepering op Twitter

Op Twitter delen holebi's massaal foto’s en video’s van kussende koppels onder de hashtag #ProudBoys. Ze proberen daarmee de naam te kapen van de gelijknamige extreemrechtse groepering. Proud Boys kwam recent nog in het nieuws nadat ze aan bod kwamen in het debat tussen de Amerikaanse presidentskandidaten.

"Stand back and stand by" (Hou je gedeisd en hou je klaar), dat was de boodschap van de Amerikaanse president Donald Trump voor de extreemrechtse groepering Proud Boys tijdens het eerste presidentiële debat. De uitspraak kwam er na de vraag van Fox-journalist Chris Wallace of de president radicale groepen en milities wou aanmanen tot kalmte.

De groepering Proud Boys werd in 2016 opgericht door een rechtse activist. Enkel mannen kunnen er lid van worden. Wie zich aansluit moet zweren dat hij een "westerse chauvinist is die weigert zich te verontschuldigen voor het creëren van de moderne wereld". De Proud Boys kwamen eerder al in opspraak na gewelddadige confrontaties.

Hun naam wordt nu op Twitter gekaapt door de holebi-gemeenschap. Vooral homomannen delen nu foto’s en video’s van kussende mannen, regenboogvlaggen en Pride-evenementen onder de hashtag "Proud Boys". Ze proberen zo de naam te kapen. Zelfs het Canadese leger doet mee.

Meest gelezen