Buschauffeur opgepakt voor verhoor na dodelijk ongeval met vluchtmisdrijf op Linkeroever in Antwerpen

Aan de Blancefloerlaan op Linkeroever in Antwerpen is een 91-jarige man vanmorgen om het leven gekomen bij een verkeersongeval. Het was een buschauffeur van De Lijn die het slachtoffer aantrof bij een bushalte. Intussen is een andere buschauffeur opgepakt voor verhoor. Er is ook een bus in beslag genomen voor onderzoek. De chauffeur werkte in onderaanneming voor De Lijn.

Rond 10.30 uur trof een buschauffeur van De Lijn een man van 91 levenloos aan bij een bushalte aan de Blancefloerlaan in Antwerpen. De hulpdiensten hebben nog geprobeerd om hem te reanimeren, maar dat is niet meer gelukt.

Alles wees erop dat het slachtoffer werd aangereden en dat de aanrijdende chauffeur vluchtmisdrijf pleegde. "Het parket heeft dan ook onmiddellijk een verkeersdeskundige en een wetsgeneesheer aangesteld", zegt Lieselotte Claessens van het Parket Antwerpen. "Uit de eerste bevindingen van de geneesheer is gebleken dat het slachtoffer wel degelijk aangereden zou zijn."

In de loop van de dag kwam de politie dan een verdachte op het spoor, gaat Claessens voort: "Er is een bus van De Lijn in beslag genomen voor sporenonderzoek en er is ook een buschauffeur opgepakt en die wordt verhoord." De chauffeur is een man van 45 en zou volgens De Lijn niet voor het openbaar vervoersbedrijf zelf werken, maar in onderaanneming.

Meest gelezen