Politie lost waarschuwingsschoten bij arrestatie van twee Fransen op snelwegparking in Lille

De politie heeft vanmiddag twee waarschuwingsschoten moeten lossen bij het arresteren van twee Fransen. Die waren in Nederland op de vlucht gegaan voor de politie. Toen ze werden aangetroffen in Lille, op een snelwegparking naast de E34, sloegen ze opnieuw op de vlucht en reden ze ook in op de politie. Er is niemand gewond geraakt en de mannen werden uiteindelijk opgepakt.

Het was de politie in Nederland die de inzittenden van een Franse auto wilde controleren. Omdat de auto op de vlucht sloeg, werd ook de politiezone Regio Turnhout verwittigd. De auto werd al snel gesignaleerd door ANPR-camera's en uiteindelijk ook aangetroffen op de vroegere Carestel-parking aan de E34.

Toen ze de politie zagen, sloegen de verdachten opnieuw op de vlucht en reden ze ook in op een politiewagen. De mannen wilden nog te voet verder vluchten, maar werden uiteindelijk toch opgepakt. Daarvoor loste de politie eerst twee waarschuwingsschoten.

De Fransen zijn 26 en 35 jaar oud. Waarom ze op de vlucht sloegen is nog niet duidelijk. 

Meest gelezen