Franse overvaller komt om in Kortrijk na achtervolging

In Kortrijk is vandaag kort na de middag een Franse overvaller gestorven bij een verkeersongeval. Samen met twee kompanen was hij na een homejacking in Kuurne op de vlucht.

Drie gemaskerde en gewapende daders drongen kort na de middag binnen bij een vrouw in Kuurne. Ze waren gemaskerd met bivakmutsen en gewapend met een koevoet en gingen brutaal te werk, zegt Tom Janssens van het parket in Kortrijk. "Blijkbaar wisten ze dat die vrouw een kluis in huis had. Ze vroegen haar om de code, maar die wou ze niet geven, of ze kende ze niet vanbuiten. Ze hebben haar dan vastgebonden en geslagen met die koevoet. Op een bepaald moment hebben ze zelfs gedreigd om haar tenen af te knippen. Uiteindelijk hebben ze de ringen van haar vingers gerukt, haar halskettingen afgenomen en de kluis met de koevoet losgemaakt." 

Ze hebben de vrouw vastgebonden en geslagen met hun koevoet 

Procureur Tom Janssens

Het was de politie van de zone Vlas die de misdadigers opmerkte, zonder te weten dat ze net een vrouw hadden beroofd. "De agenten vonden hun rijstijl nogal verdacht", vertelt Tom Janssens nog. "Toen ze de achtervolging inzetten, reden ze snel weg via de R8, de ring rond Kortrijk". Maar aan het kruispunt 'Den Hert', op de grens van Kortrijk en Harelbeke, liep het dus fout. De misdadigers reden tegen twee auto's die stil stonden voor de verkeerslichten. Hun auto ging overkop. Eén van hen, de bestuurder, een man van 41 overleefde de klap niet. De twee andere zijn na een korte schermutseling opgepakt. De andere mensen die bij het ongeval betrokken waren, liepen enkel lichte verwondingen op. 

Meest gelezen