Commotie over blote tuinkabouter in Turnhout, eigenaar Louis: "Ik ga ze niet verplaatsen"

In Turnhout is er commotie ontstaan over de naakte tuinkabouter van de 85-jarige Louis Poels. De man had zijn kabouter - Betty - in zijn voortuin gezet, maar enkele gemeenschapswachten nemen aanstoot aan de kabouter. Louis moet Betty nu verplaatsen of aankleden, maar daar wil hij niet van weten.

Louis Poels is 85 en woont aan de Koningslaan in Turnhout.  Onlangs kreeg hij van zijn buurman een kleurrijke tuinkabouter.  Eén klein detail: het gaat om een schaars geklede kabouter.

Louis gaf de kabouter een plekje in zijn voortuin, waar ook al twee andere kabouters staan.  Maar volgens enkele gemeenschapswachten die begin deze week langskwamen, hoort zo'n naakte tuinkabouter niet thuis in een voortuin.  Kinderen die voorbij wandelen of fietsen zouden er aanstoot aan kunnen nemen.  En dus moet de tuinkabouter weg, vinden de gemeenschapswachten. Tenzij Louis de kabouter zou aankleden. Maar dat is hij voorlopig niet van plan.  En hem achter de woning zetten, zoals de gemeenschapswachten aangaven, wil Louis ook niet doen.

Lees verder onder de foto

"Ik snap niet dat de stad tijd heeft om opmerkingen te maken over een kabouter, volgens mij zijn er belangrijkere zaken om op te lossen. Hebben ze echt niets anders te doen? Niemand van de buren zegt zich eraan te storen, ook niet de mensen met kinderen."

"Ik wil de kabouter gewoon laten staan. Of er zou een proces van moeten komen, dan zal ik ze wel verplaatsen", aldus Louis. "Of aankleden een idee is? Daar is die kabouter toch niet voor gemaakt? Ik snap niet waarom die mensen van de stad zich eraan storen. Het zullen katholieke mensen zijn zeker? Maar zolang ik geen last krijg, blijft ze staan."

Hebben ze bij de stad niks beter te doen?

Eigenaar Louis

Ook bij Tuincentrum Pelckmans, waar de kabouter vandaan komt, kijken ze raar op van de commotie. "Het is de eerste keer dat we zoiets horen. Nochtans is Betty samen met Raf, een kabouter met een klein piemeltje onze bestverkochte tuinkabouter. Veel mensen kopen er eentje als ludiek cadeau. Volgens mij staan er in elke gemeente zeker 2 van zulke kabouters", zegt zaakvoerder Jef Pelckmans bij Radio 2 Antwerpen. "Of tuinkabouters het eigenlijk nog goed doen? De topjaren 2000 zijn wel voorbij, maar toch verkopen we er nog elke dag een paar."

Meest gelezen