Jonas Roosens

Dronken bestuurder vlucht uit ziekenhuis: "hij had enkel zijn broek aan"

In Antwerpen is het voorbije weekend een dronken autobestuurder uit het ziekenhuis gevlucht nadat hij eerder op de avond een auto had aangereden en vluchtmisdrijf pleegde. Volgens het ziekenhuispersoneel had de man enkel zijn broek aan en liet hij zijn overige kleren achter in de ziekenhuiskamer. Hij wordt nog opgespoord.

Zondagavond merkte een politiepatrouille twee auto's op die aan hoge snelheid op de Plantin en Moretuslei in Antwerpen reden. "Het leek op een achtervolging en de bestuurder van het tweede voertuig probeerde de aandacht van de politie te trekken", vertelt Willem Migom van de Antwerpse politie. "Na een korte achtervolging waarbij de eerste bestuurder ook nog eens een rood licht negeerde, reed de man zich vast in enkele dranghekken aan de werken op de Rooseveltplaats."

Hij struikelde over een verkeersbord en viel. Hij had duidelijk te veel gedronken

politiewoordvoerder Willem Migom

De bestuurder probeerde nog te voet te vluchten maar hij struikelde over een verkeersbord en viel op het Operaplein. "Hij had duidelijk te veel gedronken, en al snel bleek ook waarom hij achtervolgd werd" zegt Migom. "De bestuurder van de tweede wagen verklaarde dat de man achteraan op hem was ingereden in de Gasthuistunnel en hem dan in een rotvaart had voorbijgestoken." 

De dronken bestuurder werd opgepakt en ter controle naar het ziekenhuis gebracht omdat hij lichte verwondingen had opgelopen bij zijn val. Ook de passagier van de auto werd opgepakt voor openbaar dronkenschap. Het ging om twee mannen met een Brits paspoort. Later op de avond bleek dat de bestuurder ervandoor was gegaan in het ziekenhuis. Volgens het personeel lagen al zijn kleren nog op zijn kamer, behalve zijn broek. Hij wordt nog opgespoord, maar dat zal niet evident worden, zegt Migom. "Mogelijk is hij het land al uit."

Meest gelezen