Katoen Natie en Defensie openen distributiecentrum in Beringen

In Beringen is vandaag officieel een nieuw distributiecentrum van het Belgische leger geopend. Het is een langdurige samenwerking met Katoen Natie. Het centrum zal belangrijk zijn voor de centralisatie van goederen. Legermateriaal wordt daar verzameld en dan naar verschillende kazernes en andere plaatsen gebracht. 

Aan de Industrieweg in Paal is vandaag officieel het nieuwe distributiecentrum van het Belgische leger geopend. Het is een samenwerking met Katoen Natie, en dat is een mijlpaal in de geschiedenis van het Belgische leger. Eigenaar van Katoen Natie Fernand Huts was ook aanwezig op de opening. 

Het magazijn is 32.000 m², maar dat kan in de toekomst eventueel uitgebreid worden. Het zal dienen voor de stockage van legermateriaal, uitgezonderd wapens en munitie, en er zullen ongeveer 50.000 artikelen worden opgeslagen. De goederen worden verzameld in het distributiecentrum. Daarna worden ze verdeeld over 51 kazernes of andere plaatsen. Ze worden zelfs naar de militairen thuis gebracht. Op de site zal ook een borduuratelier aanwezig zijn, voor het borduren van diverse kentekens, sterren, badges… Later kunnen er ook andere activiteiten bijkomen, zoals het graveren van naamplaatsen, een wasserij of een hersteldienst van kledij.

Het leger beseft nu dat het niet noodzakelijk is dat de logistiek gedaan wordt door militairen

Fernand Huts, eigenaar Katoen Natie

Er zullen 30 burgers en 20 militairen aan de slag gaan. Dat Defensie deze taken aan een burgerbedrijf geeft, past bij de nieuwe strategie van het leger. Er is een tekort aan personeel, dus taken zoals de verspreiding van goederen uitbesteden aan een burgerbedrijf, is een noodzaak. 

De bekende Milshops van het Belgisch leger worden wel afgeschaft. In de plaats is er nu een online webshop en een mobiele Fitbus met pashokjes. De bus zal langs de verschillende kazernes komen, zodat de militairen kleren kunnen passen. 

Meest gelezen