Radio 2

Medisch directeur ziekenhuis Halle roept op om de coronaregels te blijven respecteren, ziekenhuis heeft maximale capaciteit bereikt 

Elke Haest, de medisch directeur van het Sint-Mariaziekenhuis in Halle, vraagt de mensen om voorzichtig te zijn en de coronaregels te blijven opvolgen. Het ziekenhuis heeft ondertussen zijn maximale capaciteit bereikt. COVID-patiënten worden doorgestuurd naar andere ziekenhuizen.

Elke Haest van het Sint-Mariaziekenhuis in Halle stelt vast dat veel mensen de regeltjes beu zijn. Zij begrijpt dat. "Ik kan me voorstellen dat grootouders na zoveel maanden hun kleinkinderen een knuffel willen geven." Toch roept Haest op om waakzaam te blijven en de regels te respecteren. Vooral de oudere bevolking en mensen met chronische ziekten zijn kwetsbaar en moeten beschermd worden.

Binnen de familie

Volgens Haest gebeuren de meeste besmettingen binnen de familie en niet zozeer in de winkels of op het werk. Zij raadt aan om bij familiebijeenkomsten de nodige voorzorgen te nemen. Ouderen nemen op een feest het best plaats aan een aparte tafel. Knuffels worden beter vermeden en het is goed om de ramen zoveel mogelijk open te zetten, ook al is het  nu buiten al wat kouder. 

Maximale capaciteit

Het Sint-Mariaziekenhuis van Halle heeft ondertussen zijn maximale capaciteit bereikt. Die capaciteit is opgelegd door de overheid. Er liggen momenteel tien patiënten op de COVID-afdeling en twee op de afdeling intensieve zorg. Nieuwe COVID-patiënten worden doorgestuurd naar twee ziekenhuizen in Aalst.  

Meest gelezen