BELGA

Meer coronapatiënten in Limburgse ziekenhuizen: “Mensen moeten de maatregelen blijven opvolgen”

Op dit moment liggen er 33 patiënten met COVID-19 in de Limburgse ziekenhuizen, waarvan 8 op de intensieve zorgen. Drie weken geleden lagen er amper 5 in de ziekenhuizen. Ziekenhuizen vragen om de coronamaatregelen strikt te blijven opvolgen.

Ziekenhuizen houden hun hart vast voor de stijging van het aantal coronazieken. In het Hasseltse ziekenhuis Jessa wil men de toestanden van maart absoluut vermijden. Algemeen directeur Yves Breysem: “We zijn wel voorbereid, maar we zijn bezorgd om onze medewerkers en onze artsen. Die komen dan terug in de periode zoals in het begin van de crisis, maar ze hebben hun evenwicht en hun rust nodig. We gaan het proberen op te vangen door de patiënten meer te spreiden over de verschillende ziekenhuizen.”

Opname extra zieken

Limburg doet het beter dan de andere provincies, maar toch verwacht het ziekenhuis een toename van besmette mensen. “In Brussel zijn er veel mensen met COVID-19, daar worden al patiënten verhuisd naar de ziekenhuizen in Vlaams-Brabant”, vertelt Yves Breysem. “Wij gaan hier ook een toename krijgen, ook mogelijk met de opname van extra zieken uit Vlaams-Brabant. “

Ik begrijp dat er wat coronamoeheid is, maar we moeten blijven volhouden.
Yves Breysem, algemeen directeur Jessa Ziekenhuis Hasselt

Mensen houden minder rekening met de coronamaatregelen. Zeker de jongeren moeten opletten als ze met ouderen in contact komen. “Mensen moeten de maatregelen ernstig opvolgen. Alleen zo kunnen we het virus onder controle houden”, waarschuwt de algemeen directeur. 

Meest gelezen