Radio 2

Nog een hele week karpers vangen in de Paalse Plas in Beringen

Nog tot zaterdag zijn 18 teams met vissers druk in de weer om karpers te vangen in de Paalse Plas in Beringen tijdens de Benelux Carq Qualifier. Dat is een van de belangrijkste karperwedstrijden in België. De winnaar krijgt een ticket voor het wereldkampioenschap.

Vissers aan de kant van de plas of vissers in een bootje op het water, het wordt deze week een typisch zicht tijdens de zesde editie van Benelux Carq Qualifier. Volgens de organisatoren is de Paalse Plas het mooiste water met de mooiste vissen erin. “Er zitten hier vissen die in de loop der jaren zijn uitgezet", vertelt organisator Bob Cuyvers. "Er zijn heel wat grote exemplaren zoals vissen van 20 kilo, maar er zitten er nog grotere tussen. Er is bijvoorbeeld een graskarper van boven de 30 kilo.” De zwaarste krijgen ook een naam. “We hebben bijvoorbeeld de Bulldozer en de Warrelschup die af en toe gevangen worden in een wedstrijd”, aldus de organisator.

Vissen in de kou en de regen

Glenn Claes, Joris Vermeulen en Robin Peeters staan momenteel aan de leiding van de wedstrijd. Afgelopen weekend hebben ze al twee zware vissen gevangen. Het gewicht van de drie grootste vissen wordt samengeteld en bepaalt de winnaar. “We hebben twee uur op het water gezeten in de kou en de regen. We waren op dat moment de enigen die aan het vissen waren", vertelt Glenn. "We hadden twee plaatsen gevonden waar we vis dachten te vinden. En we hadden prijs."

Vissen, genieten, de natuur, de rust: het totaalplaatje klopt volledig

Visser Robin Peeters

Voor de vissers is het een mix van spanning maar ook van gezelligheid. Robin Peeters: “We hadden wel wat stress, omdat we niet verwacht hadden dat we een vis zouden vangen. We staan namelijk op een plaats waar al 5 jaar geen vis meer gevangen is.” Robin geniet van de sfeer met de kameraden tijdens de wedstrijd. “We hebben hier 3 tentjes waar we slapen en samen kunnen zitten.” Die tent is trouwens ook goed gevuld met bier. “Maar we hebben ook een goede koffiemachine”, lacht Robin.

De wedstrijd op de Paalse Plas loopt nog tot zaterdag 10 oktober. 

Meest gelezen