EvenementO

Overijse krijgt winterdorp in markthallen: "Aparte salons voor bubbels"

Geen Druivenfeesten dit jaar in Overijse, maar wél een winterdorp. Dat laat de organisatie van het evenement weten. In de markthallen komt een winterdorp met aparte salons waar bezoekers in hun eigen bubbel de kerstsfeer kunnen opsnuiven. 

Na Leuven, Brussel en Tienen krijgt ook Overijse z'n eigen kerstmarkt. In de markthallen komt een winterdorp waar een twintigtal bubbels zal kunnen genieten van een drankje, optredens, fanfares, stand-up comedy en veel meer. Dirk Van Tilt van organisatie EvenementO: "Deze zomer konden de Druivenfeesten niet doorgaan die we normaal organiseren. En dus dachten we op een zonnig terras, waarom niet in de winters iets op poten zetten? Zo is het idee van de Winterhallen gekomen. In de markthallen van Overijse houden we een maand lang optredens en activiteiten. Onder de strikte coronamaatregelen natuurlijk."

We hopen telkens zo'n 20 à 30 bubbels te ontvangen

Dat betekent voldoende afstand en een beperkt aantal bezoekers. Van Tielt: "De markthallen zijn enorm, we hebben dus veel plaats om kleine salonnetjes in te richten. Daar kunnen telkens zo'n 20 à 30 bubbels terecht. Hoeveel precies moeten we nog nameten. Daardoor gaan er niet zo héél veel mensen kunnen komen. Dus snel reserveren is de boodschap. Het is kleinschalig, maar we zijn blij dat we iets kunnen organiseren." 

De Winterhallen vinden plaats van 29 november tot en met 3 januari in de markthallen van Overijse. Intussen denkt de organisatie al aan volgend jaar. Als de coronacrisis dan voorbij is, komt er ook een schaatsbaan in het winterdorp. 

Meest gelezen