Brusselse politiehonden krijgen "steekwerende vesten" op Werelddierendag

De politiehonden van de zone Brussel-West hebben ter ere van Werelddierendag "steekwerende vesten" gekregen. Die moeten de honden beschermen tegen allerlei scherpe voorwerpen.

Ter ere van Werelddierendag besloot de politiezone Brussel-West zijn viervoeters extra te beschermen tijdens 'hun job', door ze uit te rusten met 'steekwerende vesten'. “Onze zone is één van de weinige die zijn honden, die dagelijks mee instaan voor de veiligheid van de inwoners van onze vijf gemeenten, op deze manier uitrust”, vertelt korpschef Johan Berckmans. "Elk van onze elf honden kreeg deze week zijn vest overhandigd. Ze beschermen onze honden tegen allerlei scherpe voorwerpen (tegen messen, maar ook bijvoorbeeld tegen beten van andere honden) en bieden ook gedeeltelijke bescherming tegen vuurwerk en andere kleine explosieven."

Gewond tijdens interventie

"Het welzijn en de veiligheid van onze honden zijn net zo belangrijk als die van onze andere medewerkers", zegt Johan Berckmans. "Net zoals hun baasje, uitgerust met een kogelwerende vest, zijn vanaf nu ook onze honden maximaal beschermd tegen geweldsfeiten. Vorig jaar nog raakte één van onze honden zwaargewond toen hij neergestoken werd tijdens een interventie. Zijn leven hing aan een zijden draadje, maar met veel geluk en goede zorgen kwam hij er weer bovenop. Vandaag is hij, samen met zijn 10 andere viervoeterige colléga’s, opnieuw een vaste waarde op het terrein."

Nog een paar praktische weetjes: De speciale vesten zijn perfect aan te passen op maat van de hond en hebben een velcro-sluiting. Ze bieden bescherming aan honden tussen de 25 en 40kg door de unieke combinatie van lichte materialen en stoffen.

Meest gelezen