Radio 2

170 kleuters zitten in quarantaine in Kortrijk na besmetting turnjuf: "Voortaan ook mondmasker dragen bij kleuters"  

In Kortrijk is de volledige kleuterafdeling van basisschool Kinderland in quarantaine geplaatst. Dat zijn in totaal 170 kinderen die thuiszitten, omdat 2 personeelsleden positief getest hebben op het coronavirus. 

Eén van de besmette leerkrachten is de turnjuf. Ze kwam met alle kleuters in contact. In de kleuterafdelingen hoeven leerkrachten geen mondmasker te dragen. Daardoor worden de kleuters van Kinderland beschouwd als een hoogrisicobesmetting en daarom moeten ze alle 170 in quarantaine.

Die quarantaine duurt een week. "Wanneer de kinderen terug naar school mogen, hangt af van het moment waarop ze in contact zijn gekomen met de besmette leerkrachten", zegt directeur Sofie Eggermont. "Vandaag, morgen en overmorgen keert er telkens een kleutergroepje terug naar school. Vrijdag moeten we compleet zijn."

De basisschool Kinderland heeft beslist dat alle leerkrachten voortaan ook bij de kleuters mondmaskers moeten dragen. Daardoor zou zo'n volledige quarantaine in de toekomst niet meer nodig moeten zijn. 

Meest gelezen