Eén

Actrice Machteld Timmermans over 30 jaar “De Kampioenen”: “Nog steeds één grote familie”

“De Kampioenen” blazen vandaag 30 kaarsjes uit. Ook actrice Machteld Timmermans (Goedele Decocq in de reeks) viert mee, hoewel zij nog maar enkele jaren lid is van de cast. “Erg bijzonder om in die groep terecht te komen”, vertelt ze in “Start Je Dag” op Radio 2 Limburg. 

Actrice en Lummenaar van origine Machteld Timmermans vertolkt de rol van Goedele Decocq, de vrouw van Balthazar Boma en moeder van Ronald “Ronaldinho” Decocq. In de 30-jarige reeks is ze antropologe, wat haar een vreemde eend in de bijt maakt tussen de gekende figuren.

"De precieze eerste aflevering kan ik me niet meer herinneren, maar ik weet nog dat ik op kot zat toen ik naar een van de eerste afleveringen heb gekeken", vertelt Timmermans. “Een heel stuk later ben ik er dan zelf bijgekomen als actrice. Dat was op het einde van het 19 de seizoen. Ik heb dus maar met een goeie twee seizoenen van de reeks meegedaan. "

Johny en ik hebben samen nog theater gemaakt, dus dat was een groot verlies

Voor Timmermans was een rol in “De Kampioenen” een beetje een kinderdroom die uitkwam. “Het was heel erg bijzonder om in die groep terecht te komen. Een aantal leden van de cast waren vroeger mijn jeugdidolen. Als kind keek ik al naar “De Collega’s” en “De Paradijsvogels”, en sta je plots met die acteurs in de studio.” De actrice voelde zich al snel thuis tussen de andere acteurs. “Toen ik voor het eerst naar de VRT reed, had ik misschien wel wat stress. Maar het onthaal van de groep was ongelofelijk genereus en warm dus er was geen reden meer om zenuwachtig te zijn. De Kampioenen is één grote familie, en dat is nu nog steeds zo. We horen mekaar ook nog heel vaak.”

Het overlijden van acteur Johny Voners in maart kwam ook bij Machteld Timmermans hard aan. “Dat was verschrikkelijk”, vertelt ze. “We zijn toen met de hele cast samengekomen, voor een heel ontroerend afscheid. Johny en ik hebben samen nog theater gemaakt, dus dat was een groot verlies.”

Eén

Meest gelezen