Feesteditie Brabantse Pijl ingekort door corona maar wel met grote namen

Op woensdag 7 oktober staat de 60ste editie van de Brabantse Pijl op de kalender. Geen feesteditie door corona, in tegendeel, er komt geen plaatselijke ronde in Leuven en ook het publiek is niet welkom bij de start.

Op hun website zijn de organisatoren duidelijk: "Gezien de huidige gezondheidstoestand in België roepen we als organisatie op om de wedstrijd thuis te volgen.  Daarom wordt er ook geen parcoursinformatie vrijgegeven."

Grote Markt geschrapt

Toch zal de wedstrijd in hoofdzaak langs het klassieke parcours verlopen. Op een aantal aanpassingen na, vertelt koersdirecteur  Didier Laporte: "De start zal niet op de Grote Markt plaatsvinden zoals gewoonlijk maar wel vanop het Ladeuzeplein. Daar is geen publiek toegelaten. Ook het plaatselijke rondje in het centrum van Leuven is geschrapt. De geneutraliseerde start vanaf het Ladeuzeplein gaat via de Bondgenotenlaan en de Kapucijnenvoer naar de Celestijnenlaan in Heverlee, waar de officiële start plaats vindt."

Wereldkampioen

Zoals elk jaar komt de wedstrijd aan in Overijse.  Dat zal al na 184 kilometer zijn, dat is zo'n 16 kilometer minder dan andere jaren.  Qua grote namen zit het wel snor want wie de wedstrijd thuis op tv volgt zal de winnaar van vorig jaar Mathieu van der Poel en wereldkampioen Julian Alaphilippe kunnen bezig zien.

Geen start vanop de Grote Markt in Leuven dit jaar

Meest gelezen