foto: Radio 2

Genkse stadhuis heeft borstvoedingsruimte: "Op termijn in elk stedelijk gebouw"

De stad Genk heeft een borstvoedingsruimte ingericht in het stadhuis, zodat jonge mama’s in alle rust hun baby kunnen voeden of melk kunnen afkolven. Op termijn moet zoveel mogelijk openbare stadsinfrastructuur van het gemak voorzien zijn.

Het was vzw Borstvoeding die opriep om alle stedelijke gebouwen van een borstvoedingsruimte te voorzien. “En die oproep viel bij ons niet in dovemansoren”, stelt schepen Anniek Nagels (CD&V). “De drie vestigingen van Campus O³ hadden elk al een dergelijke kamer, maar we koesteren de droom om zoveel mogelijke openbare infrastructuur van een plek voor jonge mama’s te voorzien. We zijn begonnen in onze hoofdvestiging: het stadhuis. Het bestaande EHBO-lokaal is gezellig heringericht zodat moeders zich er rustig kunnen terugtrekken.”

Zelf weet Anniek Nagels maar al te goed dat een geschikte ruimte om borstvoeding te geven een groot verschil kan maken. “Als schepen moest ik tijdens de schepencolleges vaak melk afkolven op mijn bureau. Niet altijd even comfortabel als je weet dat er zomaar iemand kan binnenkomen. Bovendien kan stress het borstvoedingsproces bemoeilijken. We willen een fijne omgeving creëren waar vrouwen hun kindje kunnen voeden.”

Meest gelezen