Gouverneur Vlaams-Brabant voert opnieuw  mondmaskerplicht in voor hele provincie

Het dragen van een mondmasker blijft verplicht in openbare gebouwen, op markten en kermissen, bij sportwedstrijden en op begraafplaatsen tijdens de Allerheiligenperiode. Dat hebben alle Vlaamse gouverneurs vandaag samen beslist. De nieuwe, forse stijging van het aantal besmettingen vraagt om duidelijke regels, zegt de gouverneur van Vlaams-Brabant Jan Spooren. 

Sinds de jongste federale versoepeling van de coronamaatregelen eind september, was er wat verwarring rond het dragen van mondmaskers. En daarom wil gouverneur Jan Spooren van Vlaams-Brabant duidelijkheid brengen rond de mondmaskerplicht. "Het gaat eigenlijk om een verplichting die al bestond voor kermissen, markten en publieke gebouwen. Maar nu voer ik die verplichting opnieuw in op het grondgebied van de hele provincie. We hadden gemerkt bij burgers en bij lokale besturen dat er toch wel wat verwarring was."

Lokale besturen

De gouverneur vindt het ook belangrijk dat de mondmaskerplicht gelijk is voor alle gemeenten van de provincie. "Ik ben er voorstander van om de coronacrisis lokaal aan te pakken, want de situatie kan verschillen van gemeente tot gemeente. Maar we horen van onze lokale besturen dat ze vragende partij zijn om de mondmaskerplicht eenvormig te maken voor de hele provincie."

Meest gelezen