Nieuwe besmettingsgolf in Vlaams-Brabantse woonzorgcentra

In verschillende woonzorgcentra in Vlaams-Brabant zijn nieuwe coronabesmettingen vastgesteld. Dat is onder andere het geval in Pepingen, Machelen en Tremelo.

In het rusthuis Henri Vander Stokken in Pepingen hebben 16 bewoners en twee personeelsleden positief getest op het coronavirus.  Alle betrokkenen zijn in quarantaine geplaatst. Voorlopig is niemand ernstig ziek.

Ook in het rusthuis Parkhof in Machelen zijn 12 mensen besmet met covid-19. Het gaat om tien bewoners en twee personeelsleden. Ze zitten ook allemaal in quarantaine. De bezoekregeling voor de andere bewoners is wel verstrengd.  

Besmettingen zijn er ook in het woonzorgcentrum Damiaan in Tremelo. Daar gaat het voorlopig om drie bewoners en twee personeelsleden. Alle 390 personeelsleden en 460 bewoners worden er vandaag en morgen getest. 

Meest gelezen