Foto: Radio 2

Vrije basisschool de Wingerd in Terhagen weer open na quarantaine leerkrachten

In Terhagen bij Rumst gaat vrije basisschool de Wingerd vandaag weer open nadat twee leerkrachten positief hadden getest op het coronavirus. Daardoor sloot de school een week de deuren en moesten de leerkrachten en medewerkers verplicht in quarantaine en werden ze getest. Uiteindelijk bleek er niemand anders besmet te zijn.

Vorige week moest vrije basisschool De Wingerd in Terhagen bij Rumst de deuren sluiten omdat 2 leerkrachten positief waren getest op het coronavirus. Alle leerkrachten en medewerkers werden getest en gingen verplicht een week in quarantaine. "Doordat de school een week dicht moest, hebben wij de voorbije week vooral ingezet op afstandsleren", zegt directeur Peter Vervloet. "Gelukkig hadden we daar al wat ervaring in door de periode van voor de zomervakantie." De leerlingen van De Wingerd konden vorige week ook niet terecht in de buitenschoolse opvang van de gemeente. Vandaag komt daar dus verandering in.

"Iedereen is getest en niemand lijkt corona te hebben", zegt Vervloet. "We zijn dan ook heel blij dat we vandaag de kinderen terug in de klas kunnen verwelkomen."

Extra maatregelen komen er niet, maar de school zal wel extra toezien op het dragen van een mondmasker en het behouden van de anderhalve meter afstand.

Meest gelezen