Belga

Walter Grootaers stopt eind dit jaar als schepen en gemeenteraadslid in Lier

Walter Grootaers stapt eind dit jaar uit de Lierse gemeentepolitiek. Dat heeft hij zonet bekend gemaakt. Hij was daar 26 jaar actief, waarvan 14 jaar als schepen, op dit moment voor Open VLD. Een grote verrassing is het nieuws niet. Na de laatste gemeenteraadsverkiezingen in 2018 kondigde hij al aan, dat hij wellicht niet de volle 6 jaar tot aan de volgende verkiezingen zou blijven. Partijgenoot Thierry Suetens zal hem opvolgen als schepen.  

Walter Grootaers, die bij het grote publiek bekend is als zanger van De Kreuners en als tv- en radiopresentator, stapt uit de lokale politiek in Lier. Hij zat daar sinds 1994 in de gemeenteraad en is op dit moment voor Open VLD schepen voor Stadsontwikkeling, Omgeving, Milieu, Natuur, Landbouw en SOLag (Stedelijk Ontwikkelingsbedrijf Lier). 

"Op het einde van dit jaar bied ik mijn ontslag aan als schepen en gemeenteraadslid", kondigt Walter Grootaers nu aan. "Ik heb beide mandaten altijd met heel veel plezier en overgave uitgeoefend en het een hele eer gevonden deze prachtige stad en haar inwoners zoveel jaar te hebben mogen en kunnen dienen."

Enkele projecten waar hij met de meeste voldoening op terugblikt zijn de bouw van het subtropisch zwemparadijs "De Waterperels", de verbouwing van het Dungelhoeffcomplex, waar de stadsdiensten en het OCMW nu zitten en het landschapspark Pallieterland. Daar is nu al een speelbos en er zijn ook volkstuinen en een hondenweide gepland. 

Ik heb het een hele eer gevonden om deze prachtige stad en haar inwoners zoveel jaar te hebben mogen en kunnen dienen.

Walter Grootaers

Eind december geeft hij de fakkel door aan zijn partijgenoot en raadslid Thierry Suetens, die hij ook veel succes wenst. 

In 1994 werd de opperkreuner voor het eerst verkozen tot gemeenteraadslid in Lier, toen nog voor de partij LMM. In 2001 werd hij voor het eerst schepen in de coalitie VLDLMM/CVP. Tussen 2007 en 2013 leidde hij de Open VLD-fractie in de gemeenteraad. Sinds 2013 is hij weer schepen. 

Grootaers is begin dit jaar 65 geworden. In maart kwam hij nog op de intensieve verzorging terecht, toen hij besmet was geraakt met het coronavirus. Intussen treedt hij wel weer op met De Kreuners. Die vieren dit jaar het 30-jarige bestaan van hun meest succesvolle album Hier en nu. 

Meest gelezen