Uitloper van storm Odette veroorzaakt mogelijk wegverzakkingen in Roosdaal, Liedekerke en Sint-Katherina-Lombeek 

In de gemeenten Roosdaal, Liedekerke en Sint-Katherina-Lombeek hebben verzakkingen aan straten en voetpaden voor flink wat schade gezorgd. Mogelijk is de storm van vorige week de oorzaak.

De afgelopen dagen ontstonden verschillende verzakkingen aan straten en voetpaden. Door de hevige regen is er aarde weggespoeld en daardoor zijn er verzakkingen ontstaan. De watermaatschappij Farys vermoedt ook dat de hevige regen ermee te maken heeft, maar er kunnen ook andere oorzaken zijn. Dat wordt nu onderzocht en dan wordt alles ook zo snel mogelijk hersteld.

“Waarschijnlijk heeft de storm van vorige week, de uitloper van de uitloper van de storm Odette, voor veel regen en doorspoeling gezorgd in onze rioleringsbuizen. Waarschijnlijk zijn daardoor enkele waterleidingen beginnen te verzakken.”, zegt schepen van Openbare Werken Dirk Lodewijk (SP.A Vooruit).

De watermaatschappij gaat de volgende dagen graven om te zoeken naar het probleem, en om vervolgens herstellingswerken aan de riolering of de waterleiding uit te kunnen voeren.

Meest gelezen