Windhoos in Kapellen en Brasschaat veroorzaakt heel wat schade: "Tuinmeubelen en trampolines vlogen in het rond"

Tussen 18 uur en 19 uur gisterenavond heeft een windhoos lelijk huis gehouden in enkele straten in Kapellen en Brasschaat. Bomen vielen om en tuinmeubelen vlogen in het rond. Daken van huizen raakten beschadigd. Verschillende straten liepen onder water. Niemand raakte gewond.

Iets voor 18 uur begon het plots heel hard te waaien en te regenen in delen van Kapellen en Brasschaat. In Kapellen vond er in een wijk ter hoogte van de Heidestraat een mini windhoos plaats met heel wat ontwortelde bomen tot gevolg. Er is ook schade aan de huizen, al zijn die nog bewoonbaar. 

"Ook in het park van Brasschaat zijn er bomen ontworteld geraakt en takken afgeknakt. Uit veiligheidsoverwegingen sloten we verschillende wegen in het park af.  En aan Maria -ter-Heide liepen verschillende straten en kruispunten onder water", zegt  Koen Van Der Zwalm van de brandweerzone Rand. "Gelukkig raakte niemand gewond."

Bekijk hier beelden van de windhoos (en lees verder onder de video):

Videospeler inladen...

Deze buurtbewoonster uit Kapellen was erg onder de indruk van de windhoos: "Plots begon het heel hard te regenen en te waaien en hoorden we een hele harde knal. We dachten eerst dat het een donderslag was maar bleek dat er in onze straat verschillende bomen zijn omgevallen. Eén boom kwam vlak naast mijn auto terecht. Aan onze voordeur stond een dakkapel; die is volledig weg en is onder twee bomen terecht gekomen. Bij een buur is een stuk van het dak weg. De wind was heel hevig, er was geen echte richting te bepalen. Er zijn tuinmeubelen en trampolines gaan vliegen, niet allemaal in dezelfde richting maar alles lag kris kras door elkaar. Bij onze buurvrouw is een boom op het tuinhuis gevallen. De brandweer is bij ons een boom komen versnijden, zodat we onze voordeur weer konden openen en de elektriciteit weer konden aanzetten. En ze zijn de straat komen vrijmaken."

Meest gelezen