27.000 kippen levend verbrand in Voeren: "Door de rook en vlammen kregen de beestjes geen kans"

Deze nacht brak er bij een kippenboerderij in Voeren brand uit in een kippenstal. 27.000 kippen zaten in de stal en kwamen niet levend uit de brand.

Een grote ravage en een beschadigde stal is het enige wat nog overblijft van een kippenstal gevuld met 27.000 kippen van twee weken oud. Die ravege is het resultaat van een brand deze nacht op de grens tussen Sint-Pieters-Voeren en Sint-Martens-Voeren. “Een kortsluiting in de verwarmingsinstallatie is waarschijnlijk de oorzaak. Door de hitte ging het isolatiemateriaal aan het smeulen en aan het branden. Daardoor vielen delen van de dakbedekking naar beneden. Door de rook en de vlammen kregen de beestjes geen kans", vertelt boerin Christelle Piedboeuf-Lorquet. 

"In afwachting van de brandweer hebben we nog geprobeerd om met brandblussers de brand tegen te houden maar dat had geen zin", gaat de boerin verder. De brandweer werkte tot deze ochtend om de brand te blussen. De brand sloeg ook over naar een andere stal waar runderen stonden. "Die dieren hebben we naar buiten gejaagd. Maar ze waren in paniek en enkelen van hen hielden er ook ernstige brandwonden aan over", vertelt Piedboeuf-Lorquet. Een expert wordt nu ingeschakeld om de exacte oorzaak van de brand te achterhalen. "We zijn natuurlijk wel verzekerd maar dit zal een situatie van lange adem worden", sluit boerin Christelle af. 

Meest gelezen