Videospeler inladen...

Agent beschuldigd van moord op zwarte Amerikaan George Floyd vrij op borgtocht

De voormalige agent die beschuldigd wordt van de moord op George Floyd, Derek Chauvin, is vrijgelaten uit voorhechtenis na het betalen van een borgsom van 1 miljoen dollar. Dat melden Amerikaanse media op basis van gerechtelijke documenten

Floyd, een 46-jarige zwarte Amerikaan, stierf op 25 mei in Minneapolis, nadat Chauvin zijn knie bijna negen minuten lang op zijn nek had gedrukt. Zijn dood leidde de voorbije maanden in de Verenigde Staten maar ook elders tot een historische golf van manifestaties en protesten tegen politiegeweld en racisme.

De 44-jarige Chauvin zat sinds 31 mei in voorlopige hechtenis. Hij wordt vervolgd voor moord. Ook drie voormalige collega's van Chauvin die aanwezig waren op het moment van de feiten, staan terecht voor medeplichtigheid aan doodslag. Zij werden in afwachting van hun proces eerder al vrijgelaten onder voorwaarden.

Bekijk hieronder het verslag uit "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen