AZ Jan Portaels in Vilvoorde opent opnieuw COVID-afdeling

Het AZ Jan Portaels in Vilvoorde opent vandaag opnieuw de COVID-afdeling. Er worden momenteel acht patiënten verzorgd en volgens het draaiboek wordt dan zo'n aparte corona-afdeling automatisch opgestart.

In het ziekenhuis worden momenteel acht coronapatiënten verzorgd. Zondag is er nog een coronapatiënt overleden: "Er liggen inderdaad momenteel acht patiënten besmet met het coronavirus in ons ziekenhuis, en volgens het draaiboek opent er dan een aparte COVID-afdeling, met een capaciteit van 14 bedden", zegt woordvoerster Helena Polfliet. "Maar uiteraard is het ook mogelijk dat wanneer het aantal patiënten heel sterk stijgt, we ook een tweede afdeling zullen openen. Maar dat hangt dus allemaal af van de toename van het aantal patiënten de volgende weken."

Voorlopig neemt het AZ Jan Portaels geen patiënten van het UZ Brussel op. “Al staan we open voor de opvang van patiënten uit andere ziekenhuizen zolang we de instroom van eigen patiënten nog aankunnen",  gaat Polfliet verder.

Meest gelezen