Blokken-winnaar uit Sint-Pieters-Leeuw schenkt helft prijzenpot aan goede doelen

Jeroen Tiebout uit Sint-Pieters-Leeuw heeft het hart op de juiste plaats. Na zijn deelname aan Blokken schonk hij de helft van de prijzenpot aan vier lokale goede doelen: "Eigenlijk was de drijfveer om mee te doen, een nieuwe tv", grapt Tiebout.

Begin september deed Jeroen Tiebout uit Sint-Pieters-Leeuw mee aan Blokken op Eén, met Ben Crabbé. Het was een van de eerste afleveringen van het nieuwe seizoen. Hij won drie keer, maar de vierde keer vond hij het te zoeken woord niet. De vier deelnames waren goed voor zo'n 3.500 euro, waarvan hij nu de helft wegschenkt aan vier goede doelen: "Ik had me van in het begin al voorgenomen om de helft weg te schenken, maar dat de eerste aflevering al zeggen zou nogal vreemd overkomen. Zeker als je niet wint. Maar vanaf de tweede aflevering heb ik het dan meteen verteld", zegt Tiebout.

In deze coronatijd vond ik het wel nuttig om een aantal mensen een duwtje in de rug te geven

"Ik denk dat het wel duidelijk is dat corona heel wat teweeggebracht heeft in de maatschappij, en ik vond het voor m'n eigen gemeente wel nuttig om een aantal mensen een duwtje in de rug te geven. Bijvoorbeeld voor het dienstencentrum waar mijn grootmoeder elke middag gaat eten, heb ik koffie en taart voorzien. Het is vier maanden dicht geweest en mijn grootmoeder zat dan thuis, en dat was niet goed. Dus ik vond het wel gepast dat ik zo iets kon teruggeven aan de mensen die in de gemeente wonen, werken en leven."

En zo zijn er nog drie andere organisaties waar Tiebout geld aan geschonken heeft: "Ik heb verder gekozen voor het buurthuis 1601 in Ruisbroek. Mijn vader geeft daar les aan anderstaligen, en dan heb ik ook geld geven aan Inkendaal, een revalidatiecentrum waar veel werk verricht wordt voor mensen die het moeilijk hebben, een laatste stukje ging naar de Leeuwse natuurvrienden die de oude Zuun, een mooi stukje natuur, onderhouden."

Een nieuwe tv

Tiebout werd ingeschreven door een collega op het werk en zijn belangrijkste motivatie om mee te doen was een nieuwe tv: "Ik wou eigenlijk gewoon een nieuwe tv voor mijn dochter. Ons toestel was 20 jaar oud en ik had beloofd dat er een nieuw kwam, en toen die binnen was, was mijn deelname al geslaagd", lacht Tiebout.

Meest gelezen