Het debat wordt georganiseerd aan de universiteit van Utah
Copyright 2020 The Associated Press. All rights reserved.

Amerika maakt zich op voor debat tussen vicepresidentskandidaten

In de Verenigde Staten vindt vannacht het eerste en enige debat plaats tussen de twee vicepresidentskandidaten. Mike Pence, de huidige Republikeinse vicepresident, en Kamala Harris van de Democraten, nemen het dan tegen elkaar op.

Volg het debat live

U kunt het debat tussen Mike Pence en Kamala Harris vannacht live volgen op onze website en in onze app, vanaf 3 uur.

Normaal is zo'n debat tussen vicepresidentskandidaten een "enorme bijzaak", aldus VS-correspondent Björn Soenens. "Ze versterken of verzwakken hun kandidaat niet echt. Maar ze doen toch zo'n debat, want vicepresidenten moeten de president vervangen als die ziek wordt of uitvalt."

Maar bij deze presidentsverkiezingen is het voor de Amerikanen toch meer dan anders belangrijk om te weten wie die kandidaten-vicepresident zijn. "Huidig president Donald Trump is net ziek geweest en zijn Democratische tegenkandidaat Joe Biden is bijna 78 jaar en kan dus vroegtijdig uitvallen mocht hij verkozen worden", schetst Björn Soenens. "Vandaar dat er dus met argusogen naar het debat wordt gekeken."

Bekijk de uitleg van VS-correspondent Björn Soenens in "Het Journaal": 

Video player inladen...

Meest gelezen