Video player inladen...

Diensthoofd Intensieve Zorg UZA: "Volg alsjeblieft de nieuwe coronamaatregelen om ons te helpen"

In het Universitair Ziekenhuis Antwerpen merken ze een stijging van het aantal COVID-patiënten. "We kunnen de drukte zeker nog de baas. Maar enkel als iedereen de coronamaatregelen blijft opvolgen", zegt diensthoofd Intensieve Zorg Philippe Jorens op Radio 2 Antwerpen.

"Ik heb er net een nachtdienst opzitten. We merken dat er duidelijk meer coronapatiënten zijn, maar het valt in het UZA al bij al nog mee", vertelt diensthoofd Intensieve Zorg Philippe Jorens in Start Je Dag. "We zitten gelukkig nog niet aan de aantallen van maart en april. Er ligt een handvol COVID-patiënten op de intensieve zorgen en een veelvoud op de reguliere afdelingen. We kunnen de coronadrukte de baas maar er zijn toch iets te veel gevallen om helemaal gerust te zijn."

Geen enkele dokter of verpleegkundige wil de coronatoestanden van dit voorjaar nog eens meemaken

Philippe Jorens

Alsjeblieft: volg de maatregelen

Jorens roept iedereen daarom op om zich te houden aan de nieuwe strengere coronamaatregelen.

"Alle dokters en verpleegkundigen dringen echt aan op een strikte navolging. We hebben deze lente een heel zware golf meegemaakt. Dat weegt op het ziekenhuispersoneel. Niemand wil dat nog eens meemaken. We hebben allemaal wel enkele dagen verlof gehad maar dat voelde vaak toch niet aan als een echte vakantie. Ik benadruk graag dat er weinig plaatsen op dit moment veiliger zijn dan een ziekenhuis. De consultaties en andere heelkundige ingrepen kunnen gewoon doorgaan. Dat willen we graag zo houden maar dan moet iedereen de regels opvolgen", besluit Jorens op Radio 2 Antwerpen.

Herbekijk hieronder de commentaren bij de huidige stijgende coronacijfers door onze wetenschapsreporter Koen Wauters:

Video player inladen...

Meest gelezen