Een nieuw assortiment tuinkabouters!

Commotie rond de halfnaakte tuinkabouter in Turnhout heeft het zakeninstinct van kleine zelfstandige Louis van Dievel aangescherpt. 

opinie
Louis van Dievel
Louis van Dievel is schrijver en journalist. Hij was journalist bij VRT en VTM.

Beste tuinliefhebber,

Dankzij de onbetaalbare publiciteit die het schaars geklede kaboutervrouwtje Betty ons heeft bezorgd, kunnen wij u nu een nieuw en ruimer assortiment tuinkabouters aanbieden, natuurlijk tegen scherpe prijzen. Met dank aan onze zoon Andy die in Antwerpen voor communicatie studeert en ons talrijke tips gaf waarmede wij aan de slag konden, ere wie ere toekomt.  Onze nieuwe afwasbare tuinkabouters zullen ongetwijfeld een meerwaarde betekenen voor uw voortuin. Misschien wekken zij ook wel de ergernis op van de gemeenschapswachten in uw gemeente! Misschien komt u ook wel in de gazet!  

Pinocchio

De absolute nummer één in onze nieuwe collectie, waarvoor zich nu reeds een rij aan het vormen is in ons tuincentrum te Zoerle-Parwijs, is de kabouterversie van de beroemde en beruchte professor Van Ranst Marc. In zijn ene hand houdt hij het covid-19-virus, in zijn andere hand een spuit met vaccin. Natuurlijk draagt de heer Van Ranst Marc een mondmasker met de opdruk van een hamertje en een sikkeltje. En uiteraard is hij voorzien van een lange Pinocchio-neus! Wat die professor ons al heeft willen wijsmaken, dat willen wij daarmede uitdrukken.

Knieën

Ook de politieke actualiteit komt in ons nieuwe assortiment ruimschoots aan bod. Zo bieden wij de heer Calvo Kristof aan die door mevrouw Almaci Meyrem in een groene kruiwagen naar de politieke mesthoop wordt gevoerd. Een aanrader voor klanten die met het milieu begaan zijn!

Ietwat pikanter is de tuinkabouterversie van de heer De Wever Bart die met open mond op zijn knieën zit. De rest moet u er zelf bij verzinnen. Wij op de buiten doen zulke dingen niet. Grapje!

Voor cliënten die zoals onze Andy iedere dag de politieke bladzijden van de krant lezen, bieden wij de kabouterversie aan van de heer Bouchez Georges-Louis, een politieker uit de Walen. Hij draagt horentjes gelijk een duivel en achter zijn rug houdt hij een bom vast, om gemaakte afspraken op te blazen. Zijn pietje moet ge met een vergrootglas zoeken. Want natuurlijk zijn al onze tuinkabouters eerder schaars gekleed, zal ik maar zeggen. Er mag al eens gelachen worden!

Schoonheidsnormen

Ons Marie-Jeanne - dat is dus mijn echtgenote en medefirmante- wilde per se een tuinkabouterversie van mevrouw De Block Maggie met alles erop en eraan in ons aanbod opnemen, maar onze Andy was ertegen. Ge moogt niet spotten met mensen die niet beantwoorden aan de hedendaagse schoonheidsnormen, ja, zo zei onze Andy dat.

 ‘Dat is niet woke,’ vervolgde onze zoon, en hij kan het weten want hij neemt iedere dag de trein naar de hogeschool in Antwerpen.

‘Nochtans,’ zei ons Marie-Jeanne tegen mij met spijt in haar stem, ‘zou zo’n Maggie-tuinkabouter niet alleen razend populair worden maar ook nuttig in het afschrikken van de duiven en ander gevogelte dat al eens iets durft te laten vallen, als ge begrijpt wat ik bedoel.’

Middenvinger

Onze Andy heeft het bij zijn moeder goed gemaakt met zijn voorstel om een kabouterversie van prinses Delphine op de markt te brengen. De prinses steekt met een vranke smoel haar middenvinger omhoog. Naar wie, denkt ge? Dat is juist het knappe van Andy zijn idee. Wie Delphine koopt, kan bijna niet anders dan zich ook de plaasteren versie van de oude koning Albert aanschaffen, die met een kroontje op zijn hoofd en zijn handen voor zijn kruis zielig staat te wezen. Een commerciële meesterzet, als ge het mij vraagt. Wie beide kabouters koopt, krijgt overigens tien procent korting. Juist is juist!

Wij kunnen in dit korte tijdsbestek uiteraard niet alle nieuwe figuren in onze tuinkaboutercollectie opsommen, maar ook de heer Grootaers Walter (met zuurstofmasker en micro), de heer Rousseau Conner (die op basketsloefen een selfie maakt) en de heer Trump Donald (met nauwkeurig nagemaakt kapsel) staan te popelen om uw voortuin te sieren.

Uiteraard kunt u bij ons ook terecht voor doordeweekse producten zoals potgrond, schuppen, truwelen, gieters en bloempotten.

Ons team staat voor u klaar!

Louis van Tuincentrum Lomandi in Zoerle-Parwijs, ook open op zondag!

VRT NWS wil op vrtnws.be een bijdrage leveren aan het maatschappelijk debat over actuele thema’s. Omdat we het belangrijk vinden om verschillende stemmen en meningen te horen publiceren we regelmatig opinieteksten. Elke auteur schrijft in eigen naam of in die van zijn vereniging. Zij zijn verantwoordelijk voor de inhoud van de tekst. Wilt u graag zelf een opiniestuk publiceren, contacteer dan VRT NWS via moderator@vrt.be.

Meest gelezen