Foto: Radio 2

Eind deze maand opent nieuwe Kringwinkel in Wijnegem: "Volledig coronaproof ingericht"

Op de Merksemsebaan in Wijnegem opent op 31 oktober een nieuwe kringwinkel. Een voormalige autogarage wordt momenteel omgebouwd tot kringwinkel, de tiende al in de provincie Antwerpen. Het is de eerste die helemaal voorbereid is op corona en andere virussen in de toekomst. Zo is er een vaste looprichting, voldoende afstand tussen de rekken en een scherm dat aangeeft hoeveel klanten er al in de winkel zijn.

Heel wat bedrijvigheid in de vroegere autogarage Nijsmans op de Merksemsebaan in Wijnegem, vlakbij het centrum. Medewerkers van De Kringwinkel zijn er rekken aan het plaatsen en de gevel aan het renoveren. Binnenkort wordt de hele winkel volgeladen met spullen.

Er is een vaste looprichting en aan de ingang komt een scherm waarop klanten kunnen zien of ze nog binnen kunnen

Louise Vrints van De Kringwinkel Antwerpen

Bijzonder is dat de nieuwe kringwinkel in Wijnegem volledig coronaproof wordt ingericht, aangepast aan de huidige situatie. De winkelinrichting is ook voorbereid op eventuele uitbraken van andere virussen in de toekomst. "Er is een looprichting bepaald, zodat klanten elkaar niet kunnen kruisen", legt Louise Vrints van De Kringwinkel Antwerpen uit. "De rekken worden ook ver genoeg van elkaar geplaatst zodat de klanten voldoende afstand kunnen houden van elkaar. En aan de ingang van de winkel komt een scherm waarop klanten kunnen zien hoeveel mensen er al in de winkel aanwezig zijn en of ze nog binnen kunnen."

(Lees verder onder de foto.)

Op 31 oktober om 10 uur gaat de nieuwe kringwinkel in Wijnegem open, vanaf dan kan je er ook spullen gaan afgeven. Om een stormloop te vermijden, wordt er een hele openingsweek van gemaakt, met een speciaal aanbod en cadeautjes voor de klanten.

Meest gelezen