Limburgse gouverneur roept op om verstrengde maatregelen op te volgen 

Gouverneur Jos Lantmeeters roept alle Limburgers op om de verstrengde maatregelen vanaf vrijdag goed op te volgen. Ook al is de situatie in Limburg minder dramatisch dan in de rest van ons land.

"Op dit moment is het nog niet zo erg in Limburg", zegt gouverneur Jos Lantmeeters. "Maar we moeten ook kijken naar de ons omliggende provincies. Als we kijken naar Vlaams-Brabant, Luik of Antwerpen, dan moeten we vaststellen dat er een tsunami op ons kan afkomen. Dus het is belangrijk om de maatregelen goed na te leven."

Volg de richtlijnen, want het is in het voordeel van ons allemaal!

Gouverneur Jos Lantmeeters

De gouverneur doet dus een duidelijke oproep naar alle Limburgers: "Doe het! Volg de richtlijnen! Want anders gaan we in een situatie belanden waarbij de besmettingsgraad hier toch gaat stijgen. En dan vrees ik dat de eindejaarsfeesten geen feesten gaan worden. Gedraag u alsjeblieft naar de voorschriften van de federale overheid, want het is in het voordeel van ons allemaal."

Vandaag hebben de verschillende gouverneurs samengezeten met minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (SP.A) om het te hebben over hoe ze de crisis aanpakken. 

Meest gelezen