Mechelse basisschool sluit rest van de week omdat 4 leerkrachten besmet zijn met corona: "Voelt als koude douche"

GO! basisschool De Puzzel in Mechelen gaat tot en met vrijdag dicht na een corona-uitbraak bij de leerkrachten. Er zijn nog geen symptomen vastgesteld bij de leerlingen.  “Onze school gaat preventief dicht. Vrijdag evalueren we de situatie opnieuw”, zegt directeur Saskia Van Aerschot. 

Vier leerkrachten van basisschool De Puzzel testten positief op corona. Omdat ze in hun vrije tijd ook contact hadden met acht andere leerkrachten, blijven de betrokken leerkrachten uit voorzorg in quarantaine. Als hun testresultaat negatief is, hoopt de school volgende week opnieuw open te gaan. 

Geen kinderen ziek

De school telt 187 kleuters en lagere scholieren, niemand van de kinderen is ziek. De andere leerkrachten van basisschool De Puzzel in Mechelen zorgen intussen voor noodopvang voor kinderen van ouders die werken en geen andere oplossing hebben. "Dit voelt voor iedereen als een koude douche, maar we kunnen niet anders dan de coronaprocedure naleven”, zegt directeur Saskia Van Aerschot. 

Dit voelt voor iedereen als een koude douche, maar we kunnen niet anders dan de coronaprocedure naleven

Saskia Van Aerschot, directeur van basisschool De Puzzel

De school heeft alle maatregelen gevolgd om coronabesmettingen te voorkomen. “Geen ouders op school, mondmaskers, afstand houden, handen wassen, … Tijdens de zomervakantie hebben we allerlei inspanningen gedaan om onze hele school coronaproof te maken. En dan nu dit", zegt Van Aerschot. 

Alle ouders zijn intussen op de hoogte gebracht. Als de school ook volgende week gesloten moet blijven, wordt gestart met afstandsonderwijs. 

Meest gelezen