Ook in Kuurne kleuters in quarantaine: “Een besmette turnleerkracht gaf les aan 85 kleuters”

Na de 170 kleuters van de school Kinderland in Kortrijk, moeten er nu ook 85 kleuters in quarantaine in Kuurne. Het zijn 5 kleuterklassen van de Vrije Kleuterschool. Sommigen kunnen vandaag al terug naar school.

De 85 kleuters komen uit 2 afdelingen. Ook deze keer is het een turnleerkracht die vrijdag positief bleek te zijn, ze had wel geen symptomen. Maar omdat ze aan al die kleuters turnles had gegeven, moesten alle kleuters nu in quarantaine. “Maar de eerste kleuters komen vandaag al terug naar school”, zegt directeur Stefaan Verhaeghe.

Lesgeven met een mondmasker

Het is voor leerkrachten die lesgeven aan kleuters niet verplicht van de overheid om een mondmasker te dragen. Basisschool Kinderland in Kortrijk besliste wel om voortaan les te geven met mondmaskers. Maar dat gaan ze niet doen in Kuurne. “Het is van pedagogisch belang om de non-verbale communicatie te kunnen zien wanneer je met kleuters werkt”, zegt Verhaeghe.

Meest gelezen