Politie onderschept 65 kilogram cocaïne in Gentse haven: "Drugs met magneten aan een schip gehangen"

Afgelopen weekend kon de politie een grote lading drugs onderscheppen in de Gentse haven. De drugs zaten verstopt tussen een lading steenkool in een schip. Opmerkelijk is dat de smokkelaars ook een deel van de drugs in een stalen omhulsel hadden gestoken dat met magneten aan het schip was bevestigd. De drugs hebben een straatwaarde van 3,2 miljoen euro. 

“Het schip had 5 grote ruimen met steenkool. Er zat een tas tussen verstopt met 35 kilogram cocaïne. Aan de romp van het schip, onder de waterlijn, ontdekten we ook een verdacht pakket. Dat zat in een stalen omhulsel dat met magneten aan het schip was bevestigd. Daar zat nog eens 30 kilogram cocaïne in”, zegt Patrick Willocx van de Federale Gerechtelijk Politie. De 2 drugsladingen hebben samen een straatwaarde van 3,2 miljoen euro. 

Onderzoek loopt

De drugs werden aangetroffen in en aan een schip dat uit Colombia kwam. Het onderzoek naar de smokkel loopt, de politie wil geen bijkomende informatie geven. Afgelopen zomer werd in de Gentse haven in een ander kolenschip ook al een lading van 37 kilogram cocaïne ontdekt. De politie kon na een onderzoek 5 mensen aanhouden en bijna 3 miljoen euro aan geld en goud in beslag nemen. 

Meest gelezen