Staking bij zuivelfabrikant Milcobel in Schoten voorbij

De staking bij zuivelfabrikant Milcobel in Schoten is voorbij. Na lang onderhandelen is er een akkoord over de extra vergoeding die het personeel krijgt boven de wettelijke ontslagvergoeding. Het bedrijf gaat over enkele maanden dicht.

Bij zuivelfabrikant Milcobel in Schoten (vroeger bekend als Inza) barstte er vorige week donderdag een staking los. Enkele weken geleden maakte de directie bekend dat de site gaat sluiten en dat 167 mensen daardoor hun job verliezen.

Het afscheidsvoorstel van de directie was voor het personeel zwaar onvoldoende, waarop de werknemers de site volledig afsloten. Bijna een week later is er dan toch een akkoord gevonden. 

“Milcobel heeft een bedrag per jaar anciënniteit uitgewerkt en dat voorstel is aanvaard met 72 procent.” zegt Yvan De Jonge van de socialistische vakbond.  “Zo krijgen werknemers die jaren bij Milcobel hebben gewerkt een groter deel van de koek. We zijn dan ook nu de staking aan het beëindigen.”

Door de staking is er 300 ton melk in de silo’s blijven zitten. Die melk wordt nu verwerkt in veevoeder, maar dat brengt minder op. 

Meest gelezen