Facebook: 'Justice for Kurtis'

Twee jaar na val in kasteelvijver van Gaasbeek overlijdt Kurtis

Kurtis, de kleuter uit Anderlecht die twee jaar geleden tijdens een klasuitstap in de vijver van het kasteel van Gaasbeek viel, is overleden. Dat laat zijn mama weten via Facebook. 

Twee jaar geleden was de vierjarige Kurtis op klasuitstap aan het Kasteel van Gaasbeek toen hij in de vijver van het park viel.  De jongen werd in kritieke toestand uit de vijver gehaald en overgebracht naar het ziekenhuis. Sindsdien lag hij in een coma. Dinsdag liet zijn mama op de Facebookpagina 'Justice for Kurtis' weten dat de jongen overleden is. 

Het incident lokte heel wat reacties uit bij de ouders van de school. Volgens hen had het ongeval nooit kunnen gebeuren als de begeleiders van de school voldoende aandacht hadden geschonken aan de kinderen. Naast een mars, kwamen er dan ook heel wat protestacties aan de schoolpoort en het gemeentehuis. De directrice van de school zette toen een stap opzij. Het parket van Vilvoorde opende een onderzoek naar het incident maar stelde eind 2018 vast dat er geen misdrijf was gepleegd, het dossier werd daarom geseponeerd.

Meest gelezen