Veel vandalisme in station van Kortrijk: “Op 5 jaar tijd meer dan 100 incidenten”

In het station van Kortrijk is er veel vandalisme. Dat blijkt uit cijfers van de NMBS, die opgevraagd zijn door het Vlaams Belang. Er waren de afgelopen 5 jaar meer dan 100 gevallen van vandalisme. Het gaat dus om gemiddeld 20 feiten per jaar. Kortrijk staat daarmee, na Brussel-Zuid en Charleroi-Zuid, op de derde plaats. 

Het station van Kortrijk heeft geen last van grote of zware beschadigingen. "In het overgrote deel van de gevallen gaat het om kleine feiten", vertelt Dimitri Temmerman van de NMBS. “Het kan gaan van krassen, het beschadigen van de bankjes op de perrons tot het spuiten van graffiti.”

Waarom net het station van Kortrijk vaker met vandalen te maken heeft, kunnen ze moeilijk zeggen bij de NMBS. 

Meest gelezen