Videospeler inladen...

Verdachte aangehouden na verspreiden van naaktbeelden bekende Vlamingen

De politie heeft kunnen achterhalen wie de naaktbeelden van Stan Van Samang, Peter Van De Veire en Sean Dhondt heeft verspreid. Dat meldt het parket van Brussel. Twee jonge mannen hebben bekend. Eén iemand werd aangehouden, een andere man werd onder strikte voorwaarden vrijgelaten.

Op 10 september diende zanger en acteur Stan Van Samang een klacht in, omdat er naaktbeelden van hem circuleerden op sociale media. De onderzoeksrechter van Brussel opende een onderzoek en stelde meteen de computer crime unit van de federale gerechtelijk politie van Brussel aan. Die moest onderzoeken wie de beelden voor het eerst had verspreid.

Enkele dagen later lieten ook Peter Van De Veire en Sean Dhondt weten dat er naaktbeelden en seksvideo's van hen circuleerden op sociale media. Hun advocaten hebben voorlopig nog geen officiële klacht ingediend, maar volgens onze informatie zouden ze van plan zijn om dat binnenkort wel te doen.

Bekijk het verslag uit "Het Journaal" hier en lees voort onder de video:

Videospeler inladen...

Vals account aangemaakt

Nog geen maand later, werden er twee verdachten geïdentificeerd: twee jonge mannen die de feiten erkennen. Blijkbaar hadden hun activiteiten op internet toch sporen nagelaten, die door de computer crime unit zijn opgepikt.

Ze geven toe dat ze een vals account hebben aangemaakt en zo contact hebben gezocht met de bekende Vlamingen. Ze overtuigden hen om naaktbeelden en seksvideo's te sturen en hebben die beelden nadien breed verspreid.

De onderzoeksrechter besliste om één van hen aan te houden. Hij verschijnt vrijdag voor de raadkamer. De andere verdachte werd onder strikte voorwaarden vrijgelaten.

Op het verspreiden van naaktbeelden staan zware straffen: een celstraf tot vijf jaar en een boete tot 80.000 euro.

Onze reporter Anne Vanrenterghem luisterde naar de uitleg van het parket. Bekijk hier haar verslag in "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen